Föreläsare

Peter AlsbjerPeter Alsbjer, länsbibliotekarie Örebro länsbibliotek och bloggare.

Intresserar sig för bland annat interaktionssamhället och företeelser som 2.0 i olika sammanhang. Peter Alsbjer's blogg

Anna-Stina Axelsson, utvecklingsledare på Regionbibliotek Stockholm.

Inriktningen är biblioteket på nätet och lärande. Är medlem av Expertgruppen för Fråga biblioteket samt bloggar på Biblioteksbloggen och BiblioBuster.

Joakim JardenbergJoakim Jardenberg, VD Mindpark.

New Media Guru. Står med ett ben i humanismen, ett ben i tekniken och ett ben i affären. Veteran i branschen och finns med redan på sidan 59 i boken "De som byggde internet". Var med från början på aftonbladet.se och har sedan dess jobbat med de flesta större medieföretagen i Sverige. Nyss kommersiell utvecklingschef på Helsingborgs Dagblad, numera VD i Mindpark. Du kan även följa Joakim Jardenberg på Twitter.

Elena Maceviciute, professor vid Institutionen för biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan.

Har genomfört den stora studien "På säker grund. En delfiundersökning om vilken biblioteksforskning som behövs" tillsammans med bland andra Tom Wilson. På säker grund

Linnéa Sjögren, bibliotekarie, författare och bloggare.

Har tillsammans med Viveca Nyström skrivit boken Nyttovärdering av bibliotek. Bibliotekarie i Digitala tjänster på Göteborgs stadsbibliotek. Arbetar även med utbildningar. Från den 9 februari -09 och ett år framöver är Linnéa projektledare på halvtid för Bibliotek24, en nationell samsökningstjänst för folkbibliotekens digitala resurser.

Stefan Pålsson, frilansskribent och konsult i egna firman Hyperfinder.

Analys och journalistik kring villkor och förutsättningar för livslångt lärande i dagens och morgondagens samhälle. Han bloggar om framtidens lärande för KK-stiftelsen och om den pedagogiska IT-användningen i vår omvärld  för Skolverket. Skriver regelbundet artiklar för Kolla källan samt IT för pedagoger.

Pelle Snickars, docent i filmvetenskap och forskningschef på Kungl. biblioteket.

Flitig mediedebattör som nyligen (tillsammans med Patrik Vonderau) publicerade boken The YouTube Reader (sommaren 2009).